Nieuws/Buitenland
323983599
Buitenland

Aan Nederland grenzende Duitse deelstaten versoepelen maatregelen: uit eten kan weer

Duitse restaurant gaan voorzichtig weer open.

Duitse restaurant gaan voorzichtig weer open.

BERLIJN - Na een maandenlange gedwongen sluiting door het coronavirus gaan in delen van Duitsland maandag onder meer fitnessstudio’s en restaurants weer open. Versoepelingen zijn er onder meer in de aan Nederland grenzende deelstaten Noordrijn-Westfalen (NRW) en Nedersaksen.

Duitse restaurant gaan voorzichtig weer open.

Duitse restaurant gaan voorzichtig weer open.

In NRW bijvoorbeeld kun je weer naar de sportschool, en ook de sporthallen zijn weer toegankelijk. Uit eten kan ook weer. Maar de horeca moet wel aan strikte voorwaarden voldoen. Zo moet er voldoende afstand tussen gasten zijn. Ook in Nedersaksen openen restaurants, snackbars, kantines en cafés weer de deuren voor gasten. En binnenkort zijn in beide regio’s opnieuw toeristen welkom.

Onder meer de deelstaten Brandenburg en Baden-Württemberg versoepelen het strikte contactverbod. Buiten mag je nu ook samenzijn met mensen uit een ander huishouden. En in Beieren kun je weer naar dierentuin, museum of bibliotheek, melden Duitse media.

In Duitsland zijn de deelstaten deels zelf verantwoordelijk voor de coronamaatregelen. Ook vinden sommige regio’s de Duitse regering in Berlijn te terughoudend bij het afbouwen van de coronabeperkingen.

Telegraafverslaggever Wierd Duk denkt dat we de samenleving met minder onzekerheden hadden kunnen openen als het kabinet nog twee of drie weken langer had gewacht met het versoepelen van de maatregelen. Luister de podcast In het Land van Wierd Duk hier.