Nieuws/Binnenland
3242306
Binnenland

’Huwelijkskandidaat’ licht vrouwen op

AMSTERDAM - Een 30-jarige man is aangehouden op verdenking van oplichting van meerdere vrouwen van Marokkaanse afkomst. Volgens de politie deed hij zich voor als ideale huwelijkskandidaat en wist hij op deze manier tienduizenden euro’s af te troggelen. Vermoedelijk dupeerde hij hiermee vrouwen in het hele land.

De verdachte, die zelf ook een Marokkaanse achtergrond heeft, gebruikte verschillende namen en aliassen zoals Nourdin, Nordin en Fouad, meldt de politie. Hij bouwde een vertrouwensband op met de vrouwen en zei dat hij met ze wilde trouwen. Hij deed zich voor als een serieuze huwelijkskandidaat, maakte in sommige gevallen kennis met de schoonfamilie en er werden plannen gemaakt voor een verloving. De man vertelde volgens de politie dat hij een geslaagd zakenman was.

Omdat de slachtoffers hem volkomen vertrouwden kon hij zonder problemen een geldbedrag lenen voor het aanstaande verlovingsfeest of omdat hij iets moet regelen voor zijn bedrijf. Vervolgens verdween hij met de noorderzon.

’Zet schaamte opzij!’

De politie kreeg de man in 2016 in beeld tijdens een ander onderzoek. In die zaak werd hij als getuige gehoord. Bij de recherche rees toen het vermoeden dat hij zich schuldig maakte aan oplichting.

Inmiddels hebben meerdere vrouwen aangifte gedaan. De politie denkt dat er nog veel meer gedupeerden zijn, die zich mogelijk uit schaamte of angst niet durven te melden. Ze roept deze vrouwen op dit alsnog te doen. Ook wordt gekeken of de financiële schade kan worden verhaald op de verdachte.