Nieuws/Buitenland
324341179
Buitenland

Vrouwen rukken zeldzame ’penisplanten’ uit de grond voor selfie

Phnom Penh - De Cambodjaanse regering smeekt mensen om te stoppen met het plukken van de zeldzame vleesetende ’penisplanten’ voor een selfie. De plant wordt namelijk met uitsterven bedreigd.

De regering heeft deze waarschuwing vorige week woensdag op Facebook geplaatst na een viral video, waarop is te zien hoe vrouwen de penisplanten uit de grond rukken. Minuten lang hoor je ze opgewonden gillen terwijl ze graaien over de grond.

Tekst gaat verder onder de foto.

Vervolgens houden ze lacherig de plant bij hun gezicht, om een grapje te maken over het formaat; een vrouw vergelijkt de lengte van de plant met haar pink.

De Cambodjaanse regering kan de suggestieve video totaal niet waarderen. „Bedankt voor het liefhebben van de natuur, maar pluk de bloemen niet”, plaatste de Cambodjaanse Ministerie van Milieu op Facebook. ,,Jullie ruïneren de plant.’’

Tekst gaat verder onder de post en foto’s.

Pikante bijnaam

De plant, genaamd Nepenthes bokorensis, is een vleesetende bekerplant die veel voorkomt in bergachtige streken in Cambodja. Vanwege de vorm kreeg de plant al snel de pikante bijnaam ’penisplant’, die ook wel treffend voor zijn voorkomen is.

De plant bestaat uit een langwerpige buis die wordt gebruikt om insecten (voornamelijk mieren) te vangen. Ook zit er een soort deksel op de plant, die lijkt op het uiteinde van het mannelijke geslacht. Als mieren in de buis kruipen, dan verdrinken ze in de vloeistoffen.

De bijzondere plant groeit in een voedselarme grond en kan uitgroeien tot een flinke joekel van maar liefst 7 meter.