Nieuws/Binnenland
3248264
Binnenland

Steunbetuigingen stromen binnen

Darters en voetballers rouwen om Jelle Wachtmeester (26)

DE KRIM - Darter Jelle Wachtmeester (26) uit het Overijsselse De Krim is dinsdag overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een bedrijfsongeluk.

Dat melden regionale media en een voetbalclub waar Wachtmeester lid was. Volgens zijn LinkedIn-pagina coachte en trainde Wachtmeester jarenlang jeugdelftallen bij De Krimse Boys (vv DKB’44). „Wij wensen Anouk, de familie en alle vrienden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd”, aldus de voetbalclub.

DKB’44 heeft alle trainingen, activiteiten en wedstrijden deze week afgelast. Behalve voetballer en trainer was Wachtmeester een fanatiek darter. Twee jaar geleden haalde hij de finale van het NK Darts in Barneveld.

Op het nieuws over zijn overlijden wordt dan ook met grote verslagenheid gereageerd in de dartwereld. „Met een brok in mijn keel wens ik familie en vrienden veel sterkte toe”, schrijft iemand. „Rust zacht. Veel te jong”, aldus een ander.

Tekst gaat verder onder de steunbetuigingen.

Wachtmeester werkte als schoonmaker en viel twee weken geleden door een lichtkoepel op het dak van Solidus Solutions in Coevorden, waar zijn bedrijf werkzaamheden uitvoerde, zo vertelt een woordvoerder van Solidus Solutions. Sindsdien lag hij in het ziekenhuis.

„We doen onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren, ook in samenwerking met de arbeidsinspectie”, meldt de persvoorlichter. „We hebben contact met de familie en met zijn werkgever.”

Heeft u nieuws, een tip, of wilt u reageren op onze berichtgeving? Gebruik de WhatsApp-tiplijn.