Nieuws/Buitenland
3249121
Buitenland

’Alles wijst naar oplichters’

Politie: ’Goat-festival’ met Boef en Chris Brown is nep

BREE - Koop geen kaarten voor muziekfestival ’GOAT urban music fest 2019’ in Bree, waarschuwt de Belgische politie. De organisatoren „zijn zo goed als zeker oplichters.”

Wie al kaarten kocht, zo zegt de politie van de zone Carma, kan een klacht indienen. Woensdagmorgen hebben twee muziekliefhebbers dat volgens Nieuwsblad al gedaan, maar de politie gaat ervanuit dat het aantal gedupeerden snel zal groeien.

Op het festival zouden Chris Brown, rapper Boef, French Montana en Kodak Black optreden. Dat zou op 8 en 9 juni moeten plaatsvinden op een weide in Bree, vlak bij de grens met Nederland. Een veelbelovend affiche voor fans van de R&B- en hiphopwereld, ware het niet dat de organisatoren helemaal geen aanvraag hebben gedaan voor het festival. Zo zou de eigenaar van de weide waar de optredens plaats zouden vinden, niet eens op de hoogte zijn van het evenement.

Oplichters

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera van Bree vermoedt oplichterij en heeft de politie gevraagd om de zaak te onderzoeken.

„Alles wijst voorlopig in de richting van oplichting. De website is intussen offline gehaald. We raden iedereen die al kaarten gekocht heeft aan om een klacht in te dienen bij de lokale politie en zeker geen kaarten te kopen op tweedehandssites”, zegt een Belgische politiewoordvoerster.

Kaarten voor het festival kosten 69,95 euro voor een dag of 109,95 euro voor een weekend. Wie er snel bij is kon deze week tickets bestellen met korting: 49,95 euro (dag) of 69,95 euro (weekend).