Nieuws/Opmerkelijk

Voyeurs niet toegestaan in park

Eindelijk plek in Parijs voor nudisten

Hollandse Hoogte

PARIJS - Voor Parijse nudisten is er eindelijk een plaats in de stad waar ze hun kleren pardoes uit kunnen trekken: een afgezonderde plek in het Bois de Vincennes Park. Nieuwsgierige bespieders komen van een koude kermis thuis, dat wordt niet getolereerd.

Hollandse Hoogte

Door middel van borden worden parkbezoekers geïnformeerd over wat er op dat moment aan de hand is in het oostelijke gedeelte van het park: zijn de kleren aan of uit? Volgens enkele bestuurders is voyeurisme of exhibitionisme niet toegestaan, om zo de naakte medemens te respecteren.

„De creatie van een gebied in het park waar naturisme toegestaan is, hoort bij de ruimdenkende visie om publieke ruimtes in Parijs goed te benutten”, zegt Penelope Komites, bestuurslid stadsparken tegen The Guardian.

Pootje baden

„Het is een geweldig iets, weer meer vrijheid voor naturisten”, aldus Julien Claude-Penegry van de Parijse Naturisten Associatie. Hij denkt dat duizenden in de regio hiervan gebruik willen maken.

Parijzenaren hebben wel al een zwembad waar men naakt pootje kan baden. In Frankrijk zijn er 460 plekken waar de kleren voor de lol uitgetrokken worden, waarvan 155 campings en 93 stranden.