Nieuws/Binnenland
325174
Binnenland

Soap rond geld benefietduel suddert voort

Voorzitter SC Buitenboys: geld is er nog

ALMERE - De soap rond het geld dat de nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen nog zouden krijgen, suddert voort. De huidige voorzitter van SC Buitenboys, Richard Langeveld, zegt nu dat het geld helemaal niet verduisterd is. Het zit zelfs nog gewoon in kas.

Advocaat Yehudi Moszkowicz wil namens de familie Nieuwenhuizen 20.000 euro opeisen van SC Buitenboys, dat zouden ze nog tegoed hebben van een benefietduel. De clubvoorzitter ontkent dit echter. „Het werkelijke bedrag ligt een stuk lager. Volgens onze berekeningen zitten we al bijna op de nullijn, maar het precieze bedrag zijn we nog aan het uitzoeken”, zegt Langeveld tegen AT5.

ZIE OOK: Ruzie over geld benefiet grensrechter Nieuwenhuizen naar kookpunt

Dat het geschil van mening er nu nog steeds is, komt volgens hem door een gebrekkige administratie, veroorzaakt door het oude clubbestuur. Hij vindt het „erg vervelend” dat de nabestaanden direct aangifte hebben gedaan, in plaats van dat ze het gesprek aangingen. „Hierdoor worden onze club en leden gedupeerd”, zegt hij. „We kunnen onze rekeningen niet betalen aan leveranciers, de KNVB en gemeente. We hebben een advocaat ingeschakeld. Hopelijk wordt de beslaglegging vandaag of morgen nog opgeheven.”

Weigering

Nieuwenhuizen werd eind 2012 als grensrechter van SC Buitenboys tijdens een amateurwedstrijd tegen Nieuw Sloten mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. Een vader en enkele spelers van een bezoekende club werden veroordeeld voor doodslag en/of openlijke geweldpleging.

ZIE OOK: Familie Nieuwenhuizen wacht nog op 20.000 euro

In 2015 is volgens oud-voorzitter Rob Mueller 20.000 euro uitgekeerd aan de familie dat door de benefietwedstrijd is opgehaald. Eenzelfde bedrag zou worden uitgekeerd wanneer twee zoons van Nieuwenhuizen uit huis zouden gaan. Maar toen dat geld onlangs werd opgeëist, weigerde Buitenboys te betalen. De familie heeft advocaat Yehudi Moszkowicz ingeschakeld om de 20.000 euro alsnog te krijgen.