Nieuws/Buitenland
325800027
Buitenland

FBI doet inval bij modebedrijf Nygård om 'sex-trafficking'

Peter Nygård (78, midden)

Peter Nygård (78, midden)

NEW YORK - De FBI en de politie in New York hebben een inval gedaan bij modeconcern Nygård. Dat heeft volgens bronnen van The New York Times te maken met een onderzoek naar ’sex-trafficking’: mensensmokkel met als doel iemand seksueel uit te buiten.

Peter Nygård (78, midden)

Peter Nygård (78, midden)

Tien vrouwen hebben topman Peter Nygård (78) deze maand aangeklaagd vanwege vermeend seksueel misbruik. Ze zeggen dat hij zijn bedrijf Nygård International en medewerkers heeft ingezet om jonge slachtoffers te regelen. Die zouden soms 14 of 15 jaar oud zijn geweest.

De krant schrijft dat veel van de vrouwen vertellen dat ze zijn verkracht tijdens feesten op het weelderige landgoed van Nygård op de Bahama’s. Nygård spreekt dat tegen en zegt dat zijn steenrijke buurman op de Bahama’s, miljardair Louis Bacon, achter de beschuldigingen zit. Die zou privé-detectives op hem hebben afgestuurd.

De autoriteiten hebben volgens de krant gesproken met meerdere vrouwen die de rechtszaak hebben aangespannen. De FBI heeft in het verleden ook al onderzoek gedaan naar Nygård, maar dat leidde toen niet tot strafvervolging.