Nieuws/Binnenland
325921433
Binnenland

Leiden herdenkt 7-jarig meisje dat omkwam bij busongeluk

LEIDEN - In Leiden is zaterdagmiddag het 7-jarige meisje herdacht dat vorige week zaterdag overleed door een aanrijding met een bus. Tientallen mensen kwamen samen op de Steenstraat. Veel mensen hebben bloemen neergelegd en er werd een minuut stilte gehouden.

De herdenking was een initiatief van de ondernemers op de Leidse Markt. De gemeente ging er al vanuit dat het daar drukker zou worden dan op een normale marktdag, en zorgde ervoor dat de bussen langs de herdenkingsplek werden omgeleid.

Het fatale ongeval gebeurde toen het kind op de Steenstraat fietste met haar ouders. Ze viel door een plotseling openslaande autodeur en kwam onder een langsrijdende bus terecht. Hulpdiensten rukten met spoed uit, maar het meisje overleed ter plekke aan haar verwondingen. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren.

Tegen het Leidsch Dagblad zei een marktkoopman uit de buurt eerder dat de drukke verkeerssituatie in dat deel van de stad heeft bijgedragen aan het ongeluk. Boa’s die op zaterdagen het verkeer daar in goede banen moeten leiden, doen dat niet goed genoeg, vindt hij. „De situatie hier moet veranderd worden. Dit was niet nodig”, zei hij.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop