Nieuws/Binnenland
326329
Binnenland

Dode Best overleefde zes aanslagen

BEST - UPDATE 09:24 De man die donderdagavond is geliquideerd in Best, blijkt de 35-jarige Eindhovenaar Dennis Struijk. Dat bevestigt de politie.

Dennis zou de laatste jaren zes aanslagen hebben overleefd.

Struijk werd donderdag tijdens een bezoekje aan de Johannes Klingenstraat in Best plotseling onder vuur genomen toen hij in zijn auto aan kwam rijden. Dennis werd geraakt door meerdere kogels. Reanimatie mocht niet meer baten.

Volgens zijn advocaat Marcel Heuvelmans was hij op bezoek bij een vriend. De advocaat reageert gelaten. ’Je weet dat er dreiging was. Die was er altijd.’

De vluchtauto van de daders werd zes kilometer verderop gevonden in Son en Breugel.

Engeltje

De Eindhovenaar leek de laatste jaren met een engeltje op zijn schouder te leven. Het Eindhovens Dagblad somt een aantal incidenten sinds 2010 op. Van overvallen aan zijn huisdeur tot schietpartijen.

Augustus 2016 overleeft hij nog een aanslag voor zijn woning in Eindhoven. Vanuit een andere auto werd hij beschoten. Dennis werd meerdere malen getroffen, maar wist te ontkomen.

Naar aanleiding van die liquidatiepoging kreeg hij nog beveiliging door de politie aangeboden. Hij weigerde het aanbod omdat hij de politie niet wijzer wilde maken over zijn agenda en activiteiten. ’Het was zijn eigen beslissing en die heb je te respecteren’, zegt zijn advocaat Heuvelmans daarover. Bij zijn huis in Eindhoven stond nog wel een politiecamera om de buurt gerust te stellen.