Nieuws/Buitenland
3266521
Buitenland

Guaidó leidt demonstratie in Caracas

CARACAS - De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó leidt zaterdag een demonstratie in Caracas om druk te blijven uitoefenen op president Nicolás Maduro. „Ik roep de Venezolaanse bevolking op om op straat te demonstreren tegen het corrupte en incompetente regime dat ons land in het duister heeft gelaten”, twitterde Guaidó, die door de meeste westerse landen wordt erkend als de legitieme president van Venezuela.

Het land werd donderdag getroffen door een immense stroomstoring. Die storing is voor een groot deel verholpen, maar er zitten nog steeds delen van het land zonder elektriciteit. Volgens de regering werd de uitval veroorzaakt door een cyberaanval op een waterkrachtcentrale.

De Venezolaanse regering legde vrijdag het land plat vanwege de stroomstoring. Door geen werk te doen en geen onderwijs te geven, moest het gemakkelijker worden de elektriciteitsvoorziening te herstellen. Critici zeggen dat corruptie en te weinig investeringen in de infrastructuur ertoe hebben geleid dat het elektriciteitsnet van het land niet meer goed werkt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo