Nieuws/Binnenland
326657125
Binnenland

Loket voor mentale hulp in coronacrisis

DEN HAAG - Mensen die rouwen om het verlies van een dierbare door het coronavirus, die door de crisis hun baan kwijt zijn of die onder zware omstandigheden patiënten verplegen, kunnen voortaan terecht bij het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 (IVC). Het digitale loket is opgericht in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het centrum is bedoeld voor mensen met vragen over psychosociale gevolgen van de coronacrisis. Het moet actuele, toegankelijke en betrouwbare informatie bieden. Daarnaast moet het alle initiatieven om mensen informatie, ondersteuning of hulp te bieden over de gevolgen van het coronavirus bij elkaar brengen. Ook brengt het IVC mensen indien nodig in contact met verschillende soorten hulp-, zorg- en dienstverleners, aldus het ministerie.

„De gevolgen van de coronacrisis zijn voelbaar voor ons allemaal. Ook emotioneel en mentaal eist de uitbraak zijn tol. Mensen die hun inkomen zien teruglopen of verdwijnen. Mensen die Covid-19 hebben gehad. Mensen die rouwen om iemand die overleden is aan het virus. Mensen die werken in de zorg of als hulpverlener”, aldus het RIVM.

Het centrum is te vinden via de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).