Nieuws/Buitenland
327171305
Buitenland

OORLOG IN OEKRAÏNE

14, 15 en 16 jaar

Tsjetsjeense leider en bondgenoot Poetin stuurt tienerzonen naar front in Oekraïne

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov.

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov.

MOSKOU - De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov zegt dat hij zijn tienerzonen naar het Oekraïense front stuurt. Volgens Kadirov vertrekken zijn kinderen van 14, 15 en 16 „binnenkort” naar het front om deel te nemen aan de „speciale militaire operatie”, zoals Rusland de oorlog in Oekraïne noemt.

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov.

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov.

Volgens Kadirov worden zijn zonen al van jongs af aan militair opgeleid. „Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat het de belangrijkste taak van een vader is om zijn kinderen te leren om familie, mensen en het vaderland te beschermen. Het is tijd dat ze zich bewijzen in een echt gevecht. Dit is hun verlangen en ik kan dat enkel verwelkomen”, zei hij op Telegram.

Bij het bericht plaatste Kadirov een video waarop te zien is hoe de jongens schoten lossen op een schietbaan. „Binnenkort zullen ze naar het front gaan en ze komen daar op de meest uitdagende delen.”

Bondgenoot

De Tsjetsjeense krijgsheer Kadirov staat bekend als een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin. Poetin kondigde bijna twee weken geleden een gedeeltelijke militaire mobilisatie aan. Die mobilisatie verloopt erg chaotisch en veel opgeroepen Russen vluchten naar het buitenland om te voorkomen dat ze moeten meevechten.

OORLOG IN OEKRAÏNELees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover