Nieuws/Binnenland

Waarschuwing voor mist en gladheid

AMSTERDAM - In grote delen van het land vriest het vanochtend. De kuststreek ken een temperatuur van net onder nul. In het binnenland zijn temperaturen van -2 tot -7 graden niet vreemd. Dat melden weersites Weerplaza en Weeronline en het KNMI.

Het verkeer zal de hele ochtend hinder ondervinden van het weer. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Door bevriezing kan het lokaal glad zijn. Naast gladheid krijgt het verkeer deze ochtend ook te maken met mist, vooral in Noord-Brabant, de Randstad en rond het IJsselmeer. Vaak is het zicht zo’n 250 meter en valt de hinder mee, maar lokaal is het zicht door dichte mist slechts 130 m. Door de mist is de Haringvlietbrug op de A29 bij Numansdorp vrijdagochtend in beide richtingen afgesloten na ongelukken in de mist.

Alleen in Den Helder en op de Waddeneilanden is het een graad of 4 en is van gladheid geen sprake. Later in de ochtend verdwijnt ook in de rest van Nederland de gladheid. De meeste mistbanken zijn dan verdwenen, alleen in het noordwesten is de mist hardnekkiger en is tot in de middag kans op hinder.

Lees meer over