Nieuws/Buitenland
3288908
Buitenland

Maffiabaas ’Franky Boy’ doodgeschoten

Francesco "Franky Boy" Cali.

Francesco "Franky Boy" Cali.

New York - Maffiabaas Francesco ’Franky Boy’ Cali is woensdag voor zijn woning in New York doodgeschoten. Dat melden de New Yorkse politie en media. De moordenaar ontkwam na de moordaanslag in een blauwe pick-up.

Francesco "Franky Boy" Cali.

Francesco "Franky Boy" Cali.

Het 53-jarige hoofd van de Gambino-familie werd meerdere keren geraakt. Zijn vrouw en kinderen zouden op dat moment in de woning zijn.

Volgens New York Post is de maffia baas ’ten minste zes of zeven keer’ geraakt. Het politieonderzoek richt zich eerst op de vraag of de dader mogelijk zelf motieven had of dat hij huurmoordenaar was en de moord is gepleegd in opdracht van een commissie van rivaliserende maffiaclans.

De voorpagina van New York Post op donderdag 14 maart 2019.

De voorpagina van New York Post op donderdag 14 maart 2019.

Franky Boy overleed in het ziekenhuis van State Island University Hospital.

Gambino

De Gambino-familie is één van de vijf Italiaans-Amerikaanse maffia-families in New York. De leden van de Gambino-familie worden verdacht van moord, prostitutie, ontvoeringen, afpersing, gokken en drugsverkoop.

Cali werd geboren op Sicilië en kwam in 2015 aan de top van de Gambino's. De clan is al lange tijd op zijn retour, maar Cali haalde nieuw bloed voor de bende uit Italië. De Gambino's zijn verbonden met de Inzereillo-clan op Sicilië.

Castellano

Cali is de eerste maffiabaas die in New York wordt gedood sinds Paul ’Big Paul’ Castellano in 1985. John Gotti liet Castellano vermoorden bij een steakhouse in midtown Manhattan.

John Gotti’s broer Gene, 71, werd recent vrijgelaten nadat hij 29 jaar in de gevangenis had gezeten wegens een heroïnehandel, die hij samen met John Carneglia en Angelo Ruggiero runde.