Nieuws/Binnenland

Limburgse ruziezoekers Amsterdam uitgezet

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

© Dijkstra b.v.

AMSTERDAM - Zo’n 25 Limburgse supporters zijn Amsterdam uitgezet, omdat zij met andere motieven naar de hoofdstad waren gekomen dan het volgen van het Nederlands elftal. Zij zochten de confrontatie met een niet nader genoemde groep voetbalsupporters, zo zegt de politie.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

© Dijkstra b.v.

De veiligheidsdiensten van Amsterdam waren voortijdig gewaarschuwd voor de komst van de Limburgers. Een politiewoordvoerder: ,,Via het noodbevel, dat geldt tijdens voetbalavonden van het Nederlands elftal, konden wij hen gelijk staande houden op het moment dat we ze aantroffen. Misschien wilden ze inderdaad ook wel voetbal kijken, maar er was daarnaast ook een ander plan en daar zijn wij niet van gediend. Zij hebben nu ook niet de kans gekregen om iets anders uit te halen.”

De supporters werden bij een café op het Oudekerksplein omsingeld door een politiemacht van tientallen agenten. Sommige waren te paard. De Limburgers verlaten Amsterdam momenteel onder politiebegeleiding.

Club

De politie wil niet zeggen bij welke club de supporters horen. ,,Omdat we niet zeker zijn of ze daadwerkelijk bij die club horen. We houden dat daarom in het midden.”

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bulgarije start om 18 uur in de Arena. In Amsterdam is de wedstrijd bij veel cafés op televisie te volgen. De terrassen op het Leidseplein en Rembrandtplein kleuren oranje.