Nieuws/Buitenland
3293763
Buitenland

Raketten afgevuurd richting Tel Aviv

Avondopname van de stad Tel Aviv.

Avondopname van de stad Tel Aviv.

TEL AVIV - Het Israëlische leger zegt dat vanuit de Gazastrook twee raketten zijn afgevuurd richting Tel Aviv. In het gebied waren explosies te horen, maar voor zover bekend is geen sprake van schade of slachtoffers.

Avondopname van de stad Tel Aviv.

Avondopname van de stad Tel Aviv.

Israëlische media berichten dat het de eerste keer is sinds 2014 dat Tel Aviv onder vuur is genomen met raketten. Burgemeester Ron Huldai vertelde een televisiezender dat een van de projectielen buiten de stad is neergekomen. De andere raket belandde naar verluidt in zee.

In het gebied gingen sirenes af, maar na ongeveer veertig minuten reed het verkeer weer normaal over de Ayalon-snelweg door Tel Aviv. Het leger zegt nog niet te weten welke groep achter de beschieting zit, maar houdt Hamas verantwoordelijk voor de aanval.

Hamas is de dominante organisatie in de Gazastrook, maar zegt niets te maken te hebben met de raketaanval. Die zou zijn samengevallen met een bezoek van een Egyptische delegatie aan het Palestijnse kustgebied. Hamas belooft maatregelen te zullen nemen tegen degenen die de beschieting hebben uitgevoerd.

Israël heeft in het verleden op dergelijke incidenten gereageerd met vergeldingsaanvallen op doelen in de Gazastrook. Naast Hamas ontkent ook Islamitische Jihad verantwoordelijk te zijn.