Nieuws/Binnenland
330059858
Binnenland

Minister vraagt reizigers ’toch even te wachten’

De Jonge: ’Zoek alvast een camping, maar wacht tot volgende week met boeken’

Den Haag - Nederlanders doen er verstandig aan om nog een weekje te wachten met het boeken van de camping in het buitenland. Dat laat minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan De Telegraaf weten.

Frankrijk, traditioneel een van de populairste bestemmingen, opent het land vanaf 9 juni weer voor buitenlandse toeristen. Landgenoten moeten wel in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test voor ze weer de Route de Soleil op mogen.

Reisadvies

Nederland hanteert tot en met 15 mei het advies om niet naar het buitenland te reizen. Deze week zou het kabinet een besluit nemen, maar dat is net als de eerder geplande coronaversoepelingen een week opgeschoven.

„We zouden volgende week willen zeggen wat er met de reisadviezen gaat gebeuren na 15 mei en wat dit betekent voor de mogelijkheden voor de zomervakantie”, legt De Jonge uit. Uit eigen ervaring weet de CDA-bewindsman dat je er normaal gesproken vroeg bij moet zijn om een plek ’te veroveren’ op de camping, maar ondanks het goede nieuws uit Frankrijk adviseert hij om nog even geduldig te zijn.

Boeken

„Het is zeker goed om alvast op allerlei sites te kijken. Zoek de camping alvast uit”, zegt de ’coronaminister’. „Maar voor je daadwerkelijk gaat boeken is het misschien goed om toch even het reisadvies af te wachten van volgende week. Dat willen we volgende week dinsdag geven.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo