Nieuws/Binnenland
3301276
Binnenland

Het wapen zou na enkele schoten hebben geweigerd

Schietpartij Amstelveen was gerichte actie op Ahmet G.

AMSTELVEEN - Bij de schietpartij in Amstelveen zijn een bekende van de politie en zijn dochtertje geraakt. Het gaat om een poging tot liquidatie van Ahmet G., die al jaren bij de politie in beeld is vanwege vermeende betrokkenheid bij grootschalige cokehandel. Hij geldt als een grote naam in het criminele milieu.

Zijn naam duikt ook op in recente politieonderzoeken naar aanslagen met en het achterlaten van handgranaten op diverse adressen in Amsterdam. Volgens getuigen drong vandaag een gewapende man de woning van Ahmet G. in Amstelveen binnen. De dochter van G. werd neergeschoten en G. werd in zijn benen geraakt.

De liquidatie mislukte omdat het wapen na enkele schoten zou hebben geweigerd. De liquidatiepoging bracht veel onrust en paniek teweeg. In eerste instantie werd ook gedacht aan gebruik van explosieven. Hulpdiensten rukten massaal uit. De politie wil tot nu toe alleen bevestigen dat de slachtoffers uit een gezin afkomstig zijn. De dader is voortvluchtig.

Ahmet G.’s advocaat Jan-Hein Kuijpers ontkent namens zijn cliënt iedere betrokkenheid bij wapen- of explosievenbezit bij G. „Hij staat bij de Amsterdamse rechtbank terecht vanwege het aantreffen van een partij van vier kilo coke en witwassen”, aldus Kuijpers in een reactie. Volgens de advocaat is zijn cliënt geen hoofdrolspeler in het criminele milieu.