Nieuws/Buitenland
3306769
Buitenland

’Zijn moeder had hem allang klappen moeten geven’

Senator heeft geen spijt van klappen die hij eierpletter (17) gaf

Queensland - Senator Fraser Anning heeft geen spijt van van het pak slaag dat hij de 17-jarige eierpletter William Connolly gaf tijdens een persgesprek. De jongen sloeg een ei kapot op het hoofd van de islamkritische Anning en filmde zijn actie. „Hij kreeg een klap in zijn gezicht, wat zijn moeder hem al lang geleden had moeten geven, omdat hij zich slecht gedraagt”, aldus senator Anning.

Dat meldt ABC News. Anning haalde haalde twee keer uit naar de jongen. „Wanneer iemand je op je achterhoofd raakt, reageer en verdedig je jezelf”, verdedigt Anning zijn uithaal.

De beelden van de actie van Egg Boy, zoals ze jongen op sociale media wordt genoemd, gingen al snel de wereld over.

Bekijk hier de beelden

De senator ligt sinds vrijdag na de aanslag op twee moskeeën in Christchurch onder vuur. Anning deelde kort na het bloedbad een verklaring waarin hij de aanslag(pleger) weliswaar veroordeelde, maar een dieper liggende oorzaak van het bloedbad ziet in het toestaan van immigranten uit moslimlanden. Volgens hem doden moslims wereldwijd ’op industriële schaal’ andersdenkenden. Hij noemt de islam „een gewelddadige ideologie.”

Terwijl sommigen de actie van Egg Boy veroordelen, wijzen anderen op de vrijheid van meningsuiting. Veel mensen zien de 17-jarige eierpletter ook als een ’held’ vanwege de islamkritische standpunten van Anning.

Crowdfundingsactie

Om de jongen te steunen is er zelfs een crowdfundingsactie voor Egg Boy gestart, waarop het doelbedrag van 50.000 dollar (ruim 30.000 euro) binnen een paar dagen al bijna is binnengeharkt. De jongen zegt het geld van de actie aan de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag te willen geven.

De politie doet onderzoek naar het eierincident en zegt daarbij te kijken naar zowel de actie van Egg Boy als naar de klappen van Anning.