Nieuws/Binnenland
3308410
Binnenland

Utrecht: ’Blijf binnen!’

Huiszoekeing in Utrecht

Huiszoekeing in Utrecht

Utrecht - De gemeente Utrecht adviseert iedereen binnen te blijven.

Huiszoekeing in Utrecht

Huiszoekeing in Utrecht

Nieuwe incidenten worden niet uitgesloten. Dat meldt de gemeente.

De Universiteit Utrecht is uit voorzorg gesloten na het schietincident in de stad. ,,Alle medewerkers, studenten en gasten in gebouwen van de Universiteit Utrecht worden op dit moment geadviseerd binnen te blijven. Bedrijfshulpverleners staan bij de deuren van gebouwen van de Universiteit Utrecht om mensen te adviseren binnen te blijven. Mensen kunnen alleen naar binnen na legitimatie'', aldus de universiteit.

„Er staan mensen voor de deuren zodat je er niet uit kan”, zegt student Eliane (22). „Iedereen hangt een beetje rond op de gang of zit in lokalen het NOS-journaal te kijken.”

Docent onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht Casper Hulshof wilde net met zijn werkgroep naar een ander gebouw lopen toen omgeroepen werd dat de deuren gesloten zouden worden. ,,Ik zit bovenin in het universiteitsgebouw aan de Heidelberglaan. Er lopen nog mensen beneden op het plein, maar die mogen niet meer naar binnen. Ook niet met een identiteitspasje.” Hulshof vertelt dat zijn dochter op een school in Houten zit en dat ook daar de deuren gesloten zijn.

De Hogeschool Utrecht is nog wel open maar bij de hoofdingang staan extra mensen bij de deur. „Alle ingangen zijn gesloten maar bij de hoofdingang hebben we verscherpt toezicht”, zegt een woordvoerster van de hogeschool. „Op last van de politie hebben we studenten wel gevraagd om zich zo min mogelijk te verplaatsen.”

Volg onze verslaggever John Maes die live twittert in Utrecht: