Nieuws/Binnenland
331003935
Binnenland

Coronacrisis: zondag 12 juli

LIVE | WHO meldt opnieuw record besmettingen

De eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus op veel plekken weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 565.000 coronadoden te betreuren. Meer dan dertien miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. In 24 uur tijd werden wereldwijd 230.370 nieuwe gevallen geregistreerd. Afgelopen vrijdag werd het vorige 'record' gevestigd, toen kwamen er volgens de WHO 228.102 besmettingen bij.

De grootste dagelijkse stijgingen deden zich voor in de Verenigde Staten, Brazilië, India en Zuid-Afrika. Het aantal dagelijkse doden als gevolg van het longvirus bleef de afgelopen dagen rond de 5000 sterfgevallen liggen.

Wereldwijd zijn meer dan 13 miljoen besmettingen geregistreerd en heeft het virus meer dan 565.000 doden veroorzaakt. Persbureau AFP becijferde dat sinds 1 juli bijna 2,5 miljoen nieuwe gevallen zijn gemeld, een recordaantal sinds de uitbraak van het gevreesde longvirus in december voor het eerst naar buitenkwam in China. Het aantal gemelde gevallen wereldwijd is in slechts anderhalve maand verdubbeld.

Bekijk hier het liveblog van zaterdag.

Binnenland:

Buitenland:

Financieel nieuws:

Sport:

Entertainment: