Nieuws/Binnenland
3311030
Binnenland

Drie gewonden nog ’in ernstige toestand’

Hoofdverdachte Gökmen T. (37) opgepakt na schietpartij Utrecht

UTRECHT - Update - De politie heeft Gökmen T. (37), de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht, opgepakt. Dat werd zojuist gemeld bij een persconferentie.

Tijdens de persconfentie meldden burgemeester Jan van Zanen, de politie en het OM aanvankelijk nog dat de hoofdverdachte nog zoek was. Een andere verdachte was wel opgepakt tijdens huiszoekingen. Aan het eind van de persconferentie kwam het bericht binnen dat ook Gökmen T. was gearresteerd.

Hij werd opgepakt tijdens een inval aan de Oudenoord. Zijn motief is nog niet bekend. De autoriteiten houden rekening met terrorisme, maar ook een privésituatie wordt niet uitgesloten.

Clio

T. zou na de schietpartij in de tram van maandagmorgen een rode Renault Clio hebben gekaapt en zijn gevlucht. Die auto is rond 13.40 uur aangetroffen op de Tichelaarslaan in Utrecht. Sindsdien was een klopjacht op hem bezig.

De politie was op talloze plaatsen aanwezig met anti-terreureenheden.

De politie was op talloze plaatsen aanwezig met anti-terreureenheden.

„We hebben alle capaciteit die nodig is, waar die ook vandaan moet komen, laten komen”, vertelde Rob van Bree van de Eenheid Midden-Nederland. De politie bedankt alle mensen die agenten hebben geholpen na het drama. „Al het publiek dat ons geholpen heeft, bedankt.” Van Bree krijgt bijval van korpschef Erik Akerboom.

Slachtoffers

Naast de drie dodelijke slachtoffers bij de schietpartij in de tram, raakten vijf mensen gewond. Drie van hen verkeren nog in ’ernstige toestand’, vertelde burgemeester Jan van Zanen maandagavond op een persconferentie met politie en het Openbaar Ministerie.

Volgens het OM zijn ook op andere plekken in Nederland invallen gedaan, in de hoop Gökmen T. te kunnen vinden. In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau teruggegaan van 5 naar 4, zoals het altijd was, en in de rest van Nederland is.

Wilt u de redactie bereiken? Dat kan via de WhatsApp-tiplijn.