Nieuws/Buitenland
331156279
Buitenland

’Duitse herders Joe Biden weg uit Witte Huis na agressief gedrag’

WASHINGTON - De twee Duitse herders van de Amerikaanse president Joe Biden moeten het Witte Huis verlaten omdat een van de twee honden agressief gedrag vertoont tegen het personeel, dat melden meerdere Amerikaanse media. De honden, Champ en Major, zijn overgebracht naar het ouderlijk huis van de Amerikaanse president in de Amerikaanse staat Delaware. Volgens CNN zou Major, die anderhalf jaar oud is, betrokken zijn geweest bij een ’bijt-incident’ met een personeelslid van het Witte Huis. De andere hond, Champ, is veertien jaar oud.

Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op het bericht, maar een ingewijde bevestigt aan The New York Times dat de honden inderdaad in Delaware zijn. Het is onduidelijk of die verhuizing permanent is of tijdelijk, zoals vaker gebeurt als de Bidens op reis zijn.

De honden trokken vlak na het aantreden van president Biden in januari in het Witte Huis en zouden sinds die tijd vrijuit en met weinig regels door het instituut lopen. Ze zijn regelmatig te zien op foto’s die door Biden worden gedeeld op sociale media.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo