Nieuws/Binnenland
3312519
Binnenland

Politie houdt derde verdachte schietpartij Utrecht aan

In dit pand werd eerder Gökmen T. aangehouden.

In dit pand werd eerder Gökmen T. aangehouden.

UTRECHT - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de schietpartij in een tram in Utrecht. Daarbij vielen drie doden. Vijf anderen zijn gewond, waarvan drie met ernstige verwondingen.

In dit pand werd eerder Gökmen T. aangehouden.

In dit pand werd eerder Gökmen T. aangehouden.

Of de derde verdachte iets met de schietpartij heeft te maken, is niet bekend. Dat zoekt de politie uit. Eerder was bij een huiszetting een andere man opgepakt die ervan wordt verdacht bij de gebeurtenissen betrokken te zijn. Hoofdverdachte Gökmen T. werd eerder op maandag gearresteerd.

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft maandagavond hulpverleners bezocht die de hele dag druk zijn geweest met de nasleep van de schietpartij in de tram. Volgens de gemeente heeft hij hen namens alle inwoners van Utrecht bedankt voor „hun enorme inzet voor onze veiligheid.”

De trams op het traject in Utrecht waar de schietpartij plaatsvond, rijden dinsdag weer volgens de normale dienstregeling, meldt openbaarvervoerbedrijf U-OV. Volgens de vervoerder zijn de tram en de trambaan dan weer vrijgegeven. Maandagavond is het onderzoek op het 24 Oktoberplein, waar de tram stil kwam te staan, nog altijd bezig, laat de politie weten.