Nieuws/Binnenland

’Alleen in uw kamer? Huur een vis!’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

rechtenvrij

BRUSSEL - Gasten in een Brussels hotel kunnen gebruikmaken van een opmerkelijke service: een goudvis. De ludieke stunt heeft navolging gekregen in ons land.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

rechtenvrij

„Alleen in uw kamer en gezelschap gewenst?”, staat er op een bordje beschreven, naast de kom van een goudvis. „Rent-a-Fish: 3,50 euro per nacht.”

De boodschap van het Van der Valk hotel is ’viraal’ gegaan nadat een vrouw uit Nieuw-Zeeland hem op Twitter heeft gedeeld. Helemaal nieuw is de service niet. Sterker nog, in 2013 ging de vis ook al eens over het internet.

Ontvoerd

Vanwaar deze actie? „Het duurt soms lang om in te checken”, zegt manager David Dillen (41) tegen de Gazet van Antwerpen. „Als het wat druk wordt aan de receptie, en om de sfeer wat te breken, bedacht ik in maart 2013 het idee van het verhuren van een vis. Die bokaal staat aan de balie. Mensen beginnen erover te praten en maken er foto’s van. Het is een ludieke actie.”

Dillen heeft ook ervaringen met Nederlanders. „In de beginperiode heeft een klein Hollands meisje de vis ooit een keer ontvoerd. Aan de grens met Nederland vroeg ze haar vader om even te stoppen, om naar de vis te kijken.”

Sinds 2013 hebben volgens Dillen ook twee Nederlandse Van der Valk-hotels de goudvis ingevoerd. Om welke filialen het gaat, is niet bekend.

Lees meer over