Nieuws/Binnenland
33151
Binnenland

Eigenaar loterijen geeft aandelen weg

Vijf vragen aan Boudewijn Poelmann

Boudewijn Poelmann

Boudewijn Poelmann

Amsterdam - Boudewijn Poelmann geeft samen met zijn vrouw Annemiek Hoogenboom al hun aandelen in Novamedia, eigenaar van de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij, weg. Een gift met een geschatte waarde van 30 tot 55 miljoen euro.

Boudewijn Poelmann

Boudewijn Poelmann

Waarom doet u dit?

Het is altijd onze bedoeling geweest om de aandelen weg te geven, maar op zo’n manier dat het voor altijd veilig is, voor het goede doel. Daarvoor is de opzet van de structuur van Novamedia nu zo dat het veilig is en dat het kan. We zijn blij dat het geregeld is, dat geeft een goed gevoel.

Een genereus gebaar op het einde van het jaar om tientallen miljoenen euro’s weg te geven…

Het kwam toevallig zo uit dat het nu geëffectueerd kon worden.

Houdt u nog wel feeling met de Postcode Loterij?

Ik doe niet anders, met de Postcode Loterij en. Dat zijn er inmiddels 4; in Nederland, Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland. Bovendien blijf ik gewoon bestuursvoorzitter.

Ooit bij oprichting gedacht dat de Postcode Loterij zo’n instituut zou worden met zoveel spelers?

Nee, dat is een droom die uitkomt, ook voor ons, naast die voor de goede doelen, die dit jaar ongeveer 660 miljoen euro ontvangen. En nog altijd groeiende!

Zelf ooit een prijs gewonne n?

Alleen kleine prijzen, grote kan ook niet, want die mogen we niet aannemen. En vanaf 1 januari mag de directie zelf niet meer meespelen volgens de nieuwe vergunningsvoorwaarden.