Nieuws/Binnenland
3319402
Binnenland

Cruiseschip met 240 mensen geëvacueerd na botsing op Waal

NIJMEGEN - Rijkswaterstaat en de brandweer hebben alle passagiers van het cruiseschip gehaald dat midden op de Waal ligt na een botsing. Er waren 240 mensen aan boord, 160 passagiers en 80 bemanningsleden. De bemanning blijft aan boord. De passagiers zijn met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd, zo meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De MS Edelweiss van de Zwitserse rederij Scylla botste rond 4.00 uur tegen een vrachtschip geladen met auto’s. Er was brand op het passagiersschip maar die was snel onder controle.

Volgens de veiligheidsregio zijn de passagiers geschrokken, maar zijn er geen gewonden. Het cruiseschip is na de aanvaring tegen een pijler van de spoorbrug gebotst. Daardoor is een gat in de romp van het schip ontstaan en brak brand uit. Het schip ligt midden op de Waal tegen de pijler aan.

De stremming van het treinverkeer op het traject tussen Arnhem en Nijmegen is opgeheven. Dat meldt de veiligheidsregio. NS verwacht dat de treinen rond 07.15 uur weer normaal rijden.

Het treinverkeer op de spoorbrug over de Waal was uit voorzorg stilgelegd.

Zat u op het schip of weet u meer? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of app naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer van onze tiplijn in je telefoon: +31613650952