Nieuws/Buitenland
332133
Buitenland

Celstraf voor 'verkrachting op afstand'

LONDEN - Een Britse man is veroordeeld tot zestien jaar cel voor het verkrachten van minderjarigen die hij nooit heeft ontmoet. Hij bemachtigde naaktfoto’s van tieners uit landen als Canada, de VS en Australië, waarna hij zijn slachtoffers volgens de BBC dwong om jonge, eigen familieleden seksueel te misbruiken.

De 32-jarige man uit Seaham creëerde tientallen nepprofielen op Facebook, die hij gebruikte om contact te leggen met jongeren. Hij kreeg hen zover om blootfoto’s van zichzelf op te sturen door zich voor te doen als een leeftijdsgenoot.

Een van de slachtoffers was een veertienjarige jongen uit Florida, die tegenover de rechtbank verklaarde dat hij dacht met een meisje te chatten. De Brit dwong hem uiteindelijk om zijn eenjarige nichtje herhaaldelijk te verkrachten. De tiener wordt ook zelf vervolgd.

De advocaat van de Brit benadrukte dat de man geen seksuele motieven had, maar er vooral van genoot om macht te hebben over anderen. De man bekende schuld aan 21 strafbare feiten. Een van de aanklagers sprak over een „verkrachtingscampagne.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd