Nieuws/Binnenland
332412417
Binnenland

Man aangehouden voor liquidatie Lucas Boom in 2015

AMSTERDAM - Een 40-jarige man is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Lucas Boom in 2015. Het Openbaar Ministerie denkt dat de man een van de uitvoerders is van de moord.

Hij is zijn cel aangehouden. De man zit momenteel vast als verdachte in de zaak van de dood van een onschuldige 17-jarige Amsterdamse stagiair, hij werd in 2018 doodgeschoten in een buurthuis op Wittenburg. Hij moet zich 11 november daarvoor bij de rechter verantwoorden. „Hij zal dan ook worden gedagvaard op verdenking van moord op Lucas Boom”, laat het OM weten.

De 40-jarige verdachte is afgelopen juni op Curaçao aangehouden en aan Nederland overgedragen. Hij was in 2015 ook al aangehouden, maar werd toen vrijgelaten omdat er volgens de rechtbank Haarlem onvoldoende bewijs was voor zijn betrokkenheid. Op grond van een verklaring die een anonieme getuige vorig jaar heeft afgelegd is hij nu opnieuw aangehouden, meldt het OM.

Op korte termijn worden meer aanhoudingen verwacht rond de moord op Boom. De 43-jarige Amsterdammer werd voor de ogen van tientallen basisschoolleerlingen doodgeschoten in een woonwijk in Zaandam. De schutters vluchtten in een bestelbus die brandend werd teruggevonden in Amsterdam-Noord.

Over Boom, alias Puk, wordt gezegd dat hij een vertrouweling was van Willem Holleeder. In een aantal zaken is Boom verdachte geweest. De meest serieuze verdenking was de mislukte poging Satudarah-kopstuk Etous Belserang te liquideren.