Nieuws/Binnenland
333168836
Binnenland

Verdachte brief Venray is loos alarm

VENRAY - In het VieCuri ziekenhuis in Venray is maandagochtend een verdachte brief gevonden. De politie laat echter weten dat er geen sprake is van een poederbrief. De brief bevatte volgens het ziekenhuis een ’korrelige inhoud’.Een woordvoerster van het ziekenhuis laat weten dat de brief, die bij de receptie werd gevonden, niet is geopend. ,,Het was te voelen dat er een korrelige inhoud in zat. Dus de medewerker die de brief vond heeft, zeker gelet op de berichten van afgelopen week, gelijk de autoriteiten ingeschakeld.’’

Daarmee verwijst de woordvoerster naar de poederbrieven die vorige week op ten minste negentien adressen in Nederland werden bezorgd. Onder meer mediabedrijven, hotels, kantoren, maar ook ziekenhuizen waren het doelwit. Ook het Laurentiusziekenhuis in Roermond, niet ver van Venray, kreeg een envelop.

De politie nam de post voor verder onderzoek. De woordvoerster van het ziekenhuis kon geen verdere details geven over hoe de envelop eruit zag. Vorige week vrijdag verspreidde de politie beelden van een van de verstuurde poederbrieven.

Experts waarschuwden vorige week al dat copy cats vaak aan de slag gaan op het moment dat er media-aandacht is voor poederbrieven. Een woordvoerster van de politie laat weten dat het vermoedelijk geen actie is van een na-aper, en zeker ook niet van een poederbrief.

Dat de brief op maandag opdook is opvallend, omdat doorgaans geen post wordt bezorgd op de eerste dag van de werkweek. Het kan echter goed zijn dat de brief zaterdag of eerder al is binnengekomen bij het ziekenhuis, aldus de woordvoerster. In het weekend wordt de post namelijk niet afgehandeld bij het VieCuri.