Nieuws/Binnenland
3340604
Binnenland

’Forum ook winnaar voor Tweede Kamer’

AMSTERDAM - Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, zou Forum voor Democratie (FVD) net als bij de Provinciale Statenverkiezingen als grote winnaar uit de bus komen. De partij van Thierry Baudet zou 26 zetels in de wacht slepen, een winst van maar liefst 24 ten opzichte van het huidige zetelaantal, zo blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

VVD en PVV zouden beide tien zetels moeten inleveren. De VVD zou dan met 23 zetels degraderen tot tweede partij. De PVV zou halveren en er tien overhouden. Door een winst van vier zetels zou GroenLinks eindigen als derde partij, met 18 zetels.

Volgens De Hond komt de winst van Forum voor Democratie vooral van kiezers die zich zorgen maken over hun financiële toekomst en bedreigingen zien door veranderingen in de wereld. Hij denkt dat degenen die nu FVD zouden kiezen, voorheen PVV en SP stemden. Hun overstap zou een effect zijn van ontwikkelingen in de laatste drie maanden. De zetelwinst die FVD op de VVD heeft geboekt, stamt al van voor die tijd, aldus De Hond.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd