Nieuws/Binnenland
3343810
Binnenland

’Biologische producten vaak goedkoper dan A-merken’

Amsterdam - Goed nieuws voor wie graag gezond en verantwoord wil eten. Biologische producten zijn in de supermarkt tegenwoordig vaak goedkoper dan A-merken.

Dat becijfert de Consumentenbond die de prijzen van 115 veelverkochte biologische producten bij 13 supermarktketens en 4 biowinkels onderzocht.

Vooral bij de Dirk en de Vomar zijn de biologische producten goedkoper, zo blijkt uit het onderzoek. Bij biologische winkels is het aanbod vaak iets duurder, maar wel een stuk uitgebreider.

Biologische goederen zijn vaak duurder, omdat ze kleinschalig worden gemaakt en verpakt. Toch zijn A-merken vaak duurder dan het biologische (huis)merk, blijkt nu uit dit onderzoek.

Zo betaal je voor een literpak verse halfvolle biologische melk bij Hoogvliet 1,02 euro terwijl je voor een pak niet-biologische melk van Campina daar 1,21 euro betaalt. Sinaasappelsap van Appelsientje kost bij Albert Heijn 0,40 euro meer dan het sap van het biologische huismerk.

De goedkoopste biowinkel is Marqt, op de voet gevolgd door Ekoplaza. Natuurvoedingswinkel Odin en Natuurwinkel zijn het duurst, bijna 30 procent duurder dan gemiddeld.