Nieuws/Buitenland
3346231
Buitenland

Foutje; vliegtuig naar Düsseldorf landt in Edinburgh

Archieffoto

Archieffoto

Edinburgh - Het was even slikken voor de passagiers van vlucht BA3271 van Londen naar Düsseldorf toen de gezagvoerder van het toestel hen na een korte vlucht hartelijk welkom heette in... Edinburgh.

Archieffoto

Archieffoto

Helaas voor de passagiers: het was geen grap van de piloot. Hij was volkomen bewust naar de Schotse stad gevlogen, terwijl zijn passagiers er toch echt op hadden gerekend pak ’m beet duizend kilometer verderop te zullen landen.

De fout ligt waarschijnlijk bij de Duitse vluchtmaatschappij WDL Aviation, die de vlucht regelde in het kader van een leasingcontract met British Airways. WDL zou de foute papieren hebben doorgegeven, waardoor de gezagvoerder en de luchtverkeersleiding dachten dat hij naar Schotland moest.

Na de landing in Edinburgh, toen de fout aan het licht kwam, vroeg de piloot aan de passagiers wie er nog naar Düsseldorf wilde. Iedereen stak zijn hand op, weet de BBC. Twee uur moesten de passagiers nog wachten, voordat hun reis werd voortgezet naar Duitsland. Er wordt nog onderzocht hoe de foute vluchtdocumenten konden worden doorgegeven.