Nieuws/Binnenland
336298906
Binnenland

Treinverkeer Eindhoven stilgelegd op last van politie, persoon aangehouden

EINDHOVEN - Het treinverkeer van en naar Eindhoven is donderdagavond enige tijd stilgelegd. De politie was op zoek naar „een mogelijk gesignaleerd persoon.” Inmiddels is er iemand aangehouden.

Een woordvoerder van de politie vertelt aan De Telegraaf wat er precies is gebeurd. ,,We hebben het verzoek gekregen van collega’s uit het land dat er in een trein rondom Eindhoven een persoon zou zitten die gesignaleerd stond en gezocht werd.” Waarvoor precies kan de politie nog niet zeggen. ,,We hebben perrons ontruimd en treinen laten binnenkomen. We hebben daarna meerdere treinen doorzocht. Uiteindelijk hebben we de persoon aangetroffen en aangehouden.”

Marvin Smulders, een student journalistiek die in een trein richting Weert zat, maakte de actie van dichtbij mee. „Er werd omgeroepen dat de trein niet verder zou gaan in verband met een politie-actie”, vertelt Smulders. „Alle treinen om ons heen stopten er ook mee. Ik zag al gauw dat agenten heel het perron hadden afgesloten.”

Nadat zwaarbewapende agenten verschillende treinen doorzochten, mochten mensen op een gegeven moment een trein tegenover de zijne verlaten. „Het vreemde was dat de man die is aangehouden, in die trein zat”, vertelt Smulders, die op weg was naar station Heeze. „Er liep één agente op een man af, en toen kwam er nog een agent bij. Daarna volgde er, tussen de mensenmassa door, een arrestatieteam. De man is toen aangehouden.”

Volgens Smulders gaat het om een ’blanke, jonge man van hooguit 35 jaar oud’. „Hij had een plastic Action-tas mee en toonde geen tekenen van verwardheid. Hij was niet aan het schreeuwen ofzo.”

Kort voor 20.00 uur werden de sporen vrijgegeven en konden de treinen weer gaan rijden.

Tips? App ze naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952