Nieuws/Buitenland
337294183
Buitenland

’Angst voor herverkiezing groter dan steun Biden’

Trump boos om ’neppeiling’ Fox: ’Wacht maar tot november’

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft woedend gereageerd op een peiling van het ’waardeloze’ Fox News. Zijn Democratische rivaal Joe Biden gaat daarin ruim aan kop.

De president spreekt op Twitter over een „neppeiling” die is uitgevoerd door „dezelfde groep haters die er nog verder naast zat in 2016.” Hij won in dat jaar tamelijk onverwacht de presidentsverkiezingen van Hillary Clinton. „Wacht maar af wat er gaat gebeuren in november. Fox is waardeloos”, aldus Trump.

De nieuwszender, normaal gesproken minder kritisch op Trump dan bijvoorbeeld CNN, berichtte dat Biden zijn voorsprong op de huidige president heeft uitgebouwd. De Democraat zou de steun krijgen van 50 procent van de respondenten, terwijl slechts 38 procent zegt op de president te zullen stemmen.

’Angst voor herhaling’

Veel Biden-aanhangers (63 procent) zeggen dat de angst dat Trump weer wint de voornaamste reden is om op de Democraat te stemmen. Voor slechts 31 procent is enthousiasme over de kandidaat de belangrijkste reden.

Het is niet de eerste keer dat Trump uithaalt naar Fox, hoewel critici die zender juist omschrijven als pro-Republikeins. „Veel mensen zullen het niet met me eens zijn, maar Fox News doet niets om te zorgen dat Republikeinen, en ikzelf, herkozen worden op 3 november”, klaagde hij eerder dit jaar.