Nieuws/Binnenland
338371606
Binnenland

Ook scooterrijder met been op stuur aangehouden

Man zonder rijbewijs rijdt met baby in los zitje op achterbank

Terneuzen - Vrijdagavond rond 19.30 uur is er een automobilist aangehouden op de Alvarezlaan in Terneuzen. Surveillerende agenten wilden het rijbewijs van de automobilist zien. De 27-jarige man uit Axel bleek echter niet over een rijbewijs te beschikken. Ook reed hij rond met een kind in een MaxiCosi die niet was bevestigd aan de achterbank. Voor beide feiten heeft de man een bekeuring gekregen.

Een kwartier later reed een andere surveillance-eenheid over de Dokweg in Terneuzen. De agenten aldaar zagen een brommer rijden waarvan de bestuurder één been op het stuur had gelegd. De 21-jarige bestuurder uit Vogelwaarde stopte verderop in de straat en de agenten spraken hem aan op zijn rijgedrag. Deze man bleek niet in het bezit van een rijbewijs, ook reed hij op een onverzekerde brommer en bij een blaastest bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies hij op het ademanalyseapparaat 465 ug/l, dat is bijna twee keer zoveel dan is toegestaan, zo schrijft de politie.

Voor alle feiten krijgt de 21-jarige man een proces-verbaal. Ook de kentekenhouder van de brommer krijgt een bekeuring. Hij liet iemand op zijn onverzekerde brommer rijden.