Nieuws/Binnenland
3385767
Binnenland

Buurt reageert op beschieting coffeeshop

Woning Haarlem zes keer beschoten, verdachte ontkomt

Een doorzeefd raam boven een coffeeshop aan de Zomervaart in Haarlem.

Een doorzeefd raam boven een coffeeshop aan de Zomervaart in Haarlem.

HAARLEM - Coffeeshop Sandman aan de Zomervaart in Haarlem is dinsdagnacht rond 03.30 uur beschoten. Voor de ingang van de coffeeshop liggen meerdere kogelhulzen, meldden fotografen ter plaatse.

Een doorzeefd raam boven een coffeeshop aan de Zomervaart in Haarlem.

Een doorzeefd raam boven een coffeeshop aan de Zomervaart in Haarlem.

Het raam van de coffeeshop telt zeker acht kogelgaten. De bovengelegen woning is minstens zes keer geraakt. De coffeeshop bevindt zich in een woonwijk. Ook de gevel zou vol kogels zitten.

De eigenaar van de naastgelegen fietsenwinkel merkte vanmorgen pas iets op. ,,Ik ben er gewoon doorheen geslapen’’, zegt hij. ,,Niets gemerkt.’’

Dat is niet bij elke buurtbewoner zo. Sommigen aan de overkant, zeker honderd meter verder zijn wakker geworden door op vuurwerk gelijkende knallen. Een klant in de viswinkel in de straat zei dat hij op het tijdstip van de schietpartij nog wakker was. Ook hij heeft de schoten gehoord.

Cynisme

Echt geschokt lijken de bewoners van de Zomervaart en omliggende straten niet. ,,Het hoort erbij tegenwoordig’’, zegt een vrouw die de afzetting voorbij loopt. ,,Het is al de derde keer, ik kijk er niet meer van op’’, zegt ze met licht cynisme.

Een andere coffeeshop, Join us, in de buurt is half maart door de Haarlemse burgemeester Wienen voor onbepaalde tijd gesloten. De softdrugszaak werd toen voor de tweede keer in een paar maanden tijd gesloten.

Onderzoek

Buurtbewoners willen niets kwijt over de eigenaren van coffeeshop Sandman. ,,Het zijn vriendelijke buurtgenoten. Dat wil ik graag zo houden’’, zegt een van hen. De rest zegt ze niet of nauwelijks te kennen.

De politie meldt dat er geen gewonden zijn en er nog geen enkele verdachte is aangehouden. Na het schietincident is de straat afgezet met lint. De forensische opsporingsdienst doet onderzoek.

Omwonenden zouden bij de politie melding hebben gemaakt van de schietpartij. De coffeeshop was op het moment van de beschieting al gesloten.

Tips? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of App naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952