Nieuws/Binnenland
338777994
Binnenland

Twee jonge mannen overleden in Bunschoten: VV Eemdijk is in diepe rouw

Bunschoten - Zaterdagavond was het nog feest op sportpark De Vinken in Bunschoten, waar het eerste elftal van VV Eemdijk met 1-0 van Berkum had weten te winnen. Van die jubelstemming is inmiddels niets meer over. In het dorp zijn twee jonge mannen overleden. Het zou gaan om de 27-jarige speler William Berendse en een Spakenburg-supporter.

VV Eemdijk laat op hun website weten dat de 27-jarige selectiespeler William Berendse om het leven is gekomen. Hij maakte sinds twee seizoenen deel uit van de A-selectie van de club. „Ook buiten de lijnen was hij erg geliefd. Het was zo’n positieve jongen, hij lag hartstikke goed in de groep. Ook altijd bereid om zijn handen uit de mouwen te steken en iets voor de club te doen”, zegt voorzitter Menno Veldhuizen.

De club wenst op hun website de naasten van Berendse alle sterkte bij het verwerken van het onmetelijke verlies.

’Gepast afscheid’

De tweede jongen zou een 35-jarige Spakenburg-supporter zijn. In een tweet schrijft de supportersvereniging: „Lub, een blauwe in hart en nieren. Stond altijd voor iedereen klaar. Wij als HKS zijnde zullen jou dan ook een gepast afscheid geven.”

Tekst gaat door onder de tweet.

Niet natuurlijke doodsoorzaak

De politie kreeg zaterdagavond twee aparte meldingen van onwelwordingen. Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen, maar de twee konden niet meer gered worden. In beide gevallen is door de arts een niet natuurlijke dood geconstateerd. Volgens de politie gaat het om afzonderlijke meldingen, „maar het zou wel kunnen dat de twee jongeren bij elkaar waren.”

Er loopt nog een gedegen forensisch onderzoek van de recherche naar de doodsoorzaak van de twee jonge mannen. De politie laat weten pas met conclusies te komen wanneer meer zeker is.

Weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Stuur een mail met uw telefoonnummer naar v.triest@telegraaf.nl.