Nieuws/Binnenland
339671
Binnenland

Real time: Volg Irma en José op de voet

Irma raast momenteel langs Cuba en zet koers richting Miami. Zondag zal de orkaan daar aan land komen. Sint-Maarten zal zaterdag worden getroffen door de volgende orkaan, José - die wellicht ook een orkaan van de vijfde categorie zal worden. De vraag is nog even of Sint-Maarten vol wordt geraakt.

Volg het laatste nieuws over orkaan Irma en de situatie op Sint-Maarten in ons liveblog

Op dit moment zijn er drie orkanen: Jose, Irma en Katia. De eerstgenoemde, José, stevent momenteel af op Sint-Maarten, waar Irma eerder huis hield. José is nu van de vierde categorie, maar ontwikkelt zich mogelijk tot categorie vijf.

Irma is momenteel onderweg naar de Amerikaanse kust. Boven zee herwint Irma momenteel aan kracht en stevent af op Florida, waar de orkaan zondag zal aanlanden. Dan is er nog Katia, in de Golf van Mexico. Hoewel het om een echte orkaan gaat, haalt deze het niet bij zijn soortgenoten die momenteel door het Caribisch gebied razen. Katia is ingedeeld in categorie één en vormt geen bedreiging.

Volg de orkanen op de voet met de widgets van Windy.com. Te zien is hoe sterk de wind is en hoe deze zich van minuut tot minuut verplaatst.

Mobiele gebruikers klikken hier voor de widget.