Nieuws/Buitenland
339770029
Buitenland

Iraanse onderminister Volksgezondheid nu ’ook een coroner’

132 passagiers Turkse vlucht in quarantaine om coronavrees

Niet het toestel uit het bericht, foto ter illustratie.

Niet het toestel uit het bericht, foto ter illustratie.

ANKARA - Alle inzittenden van een vliegtuig van Turkish Airlines gaan twee weken in quarantaine omdat een van de mensen aan boord mogelijk het coronavirus onder de leden heeft. Het gaat om een vlucht uit Teheran die oorspronkelijk in Istanbul zou landen maar naar Ankara is omgeleid.

Niet het toestel uit het bericht, foto ter illustratie.

Niet het toestel uit het bericht, foto ter illustratie.

De Turkse minister van Volksgezondheid maakte dat dinsdag bekend. Het gaat om 132 inzittenden. Volgens de minister gaat het om landgenoten die naar huis werden gevlogen nadat Turkije dit weekeinde besloot de grenzen met Iran te sluiten in verband met de uitbraak van het virus.

De inzittenden gaan naar een speciaal ingericht ziekenhuis in Ankara waar zij worden getest.

Iraanse onderminister getroffen

Ook een Iraanse bewindsman heeft het coronavirus onder de leden. Het gaat om onderminister Iraj Harirchi van Volksgezondheid die positief heeft getest. Een woordvoerder van zijn departement meldde dat dinsdag in een gesprek met de staatstelevisie.

In Iran zijn tot nu toe 95 besmettingen vastgesteld terwijl er zestien mensen aan de gevolgen van het virus zijn overleden.

Harirchi is in Iran belast met de gang van zaken rond de uitbraak van het virus en heeft de afgelopen dagen geprobeerd de crisis te bagatelliseren. „Ik ben sinds gisteren ook een coroner”, zei de politicus in een videoboodschap. Op internet circuleerden beelden van een hevig zwetende Harirchi maandag tijdens een bijeenkomst.