Nieuws/Binnenland
3398596
Binnenland

Na drama in Turkije: Derya steekt Björn neer

Haaksbergen - Bijna twee jaar nadat hun vriend Joey Hoffmann dood werd gevonden in de bergen in het Turkse Silifke, lijkt het niet veel beter te gaan met het Haaksbergse koppel Björn en Derya. Tijdens een knallende ruzie bij hen thuis heeft Derya haar partner neergestoken.

Vijf pezen in zijn arm werden doorgesneden. Het geweldincident vond plaats in december, Derya zit sindsdien vast. „We zetten Netflix aan en kregen ruzie omdat ik niet dezelfde film voor de derde keer wilde kijken”, aldus de vrouw uit Haaksbergen recent in de rechtbank in Almelo. De rechter besloot haar naar het Pieter baan Centrum te sturen, zo meldt BN DeStem.

Het koppel was in juli 2017 in eerste instantie net als Joey vermist, maar de twee doken al snel op. Joey bleef vermist, waarna Björn en Derya wekenlang verdacht waren. De 21-jarige Joey, die als timmerman zou helpen bij de bouw van een huis van het stel, werd uiteindelijk dood teruggevonden in een drooggevallen rivierbedding. Autopsie wees uit dat hij door uitdroging was gestorven en dat er geen misdrijf in het spel was.