Nieuws/Binnenland
3400325
Binnenland

Hans Vissers tijdelijke politiebaas Rotterdam

Hans Vissers

Hans Vissers

ROTTERDAM - Hans Vissers gaat voor de rest van dit jaar leiding geven aan de Rotterdamse politie. Hij is daarmee de tijdelijke opvolger van Frank Paauw, die per 1 mei overstapt naar de Amsterdamse politie.

Hans Vissers

Hans Vissers

Vissers neemt de taak op zich omdat de Nationale Politie, die gaat over de benoeming, nog geen opvolger heeft gevonden voor Paauw. De bedoeling is om per 1 januari 2020 een vaste korpschef op de post neer te zetten.

Vissers was tussen 1999 en 2008 al plaatsvervangend korpschef in Rotterdam. Vorig jaar stopte hij als chef van de politie Zeeland West-Brabant. Hij is blij om terug te zijn in Rotterdam. „Hoewel ik mij goed realiseer dat de organisatie de afgelopen jaren is uitgebreid met Zuid-Holland-Zuid en belangrijke ontwikkelingen heeft doorgemaakt, denk ik toch dat mijn ervaring en kennis van het gebied en van het vak van toegevoegde waarde zullen zijn.”

Vissers (1954) startte zijn loopbaan in 1972 aan de Politieacademie. Hij staat vooral bekend als specialist op het gebied van opsporing.