Nieuws/Binnenland
3404895
Binnenland

Politie lost schot op bedreigende Tilburger (55) na ’conflict’

ARNHEM - Agenten hebben zich zaterdagmiddag genoodzaakt gezien om te schieten toen ze werden opgeroepen voor een ruzie in een woning. Dat meldt de politie zelf. Een 55-jarige man uit Tilburg is aangehouden.

„Rond 16.00 uur kwam er een melding binnen dat er in een woning aan de Honingkamp een conflict zou zijn waar mogelijk een man dreigde met een mes. De politie ging ter plaatse en al gauw bleek dat de man zich niet over wilde geven”, meldt de politie in een bericht.

De man bedreigde de agenten met een mes. Een van de agenten voelde zich daarop genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Maar dat bleek aan dovemansoren gericht. Daarom loste een agent een kogel in het been van de Tilburger. De man is aangehouden en onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis.

De verwondingen van het slachtoffer zijn niet levensbedreigend, aldus de politie.

Rijksrecherche

Wat de aanleiding is geweest van het conflict wordt door de politie onderzocht. Omdat er sprake is van een incident waarbij geschoten is door de politie doet de rijksrecherche een onderzoek of er juist gehandeld is.

Volgens de politie was het niet meer mogelijk om te bemiddelen. „De situatie was meer dan bedreigend. Je gebruikt eerst woorden, dan andere middelen en pas als allerlaatste je wapen”, legt een woordvoerder uit tegenover Omroep Gelderland.