Nieuws/Binnenland
340580062
Binnenland

’We zijn ontzettend geschrokken’

Moeder terreurverdachte (20) ’kan het niet geloven’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

ZOETERMEER - De moeder van een van de maandag opgepakte terreurverdachten is met stomheid geslagen dat haar zoon (20) een bomaanslag wilde plegen in Nederland. Ze is nog altijd ondersteboven van de arrestatie bij haar thuis aan de Kalverweide in Zoetermeer. „Ik leef in een film.”

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Een speciaal arrestatieteam schrok het gezin uit Zoetermeer maandag flink op. „Ik wist niet dat hij hiermee bezig zou zijn. Ik kan het ook niet geloven”, reageert de moeder tegen Omroep West. Wat haar betreft had de aanhouding rustiger kunnen verlopen. „Ze hebben de deur ingetrapt. Maar ze hadden gewoon kunnen aanbellen.” Het 17-jarige zusje van de jihadverdachte, die volgens inlichtingen eind dit jaar een aanslag wilde plegen in ons land, was op het moment van de arrestatie ook thuis. „Zij is ook ontzettend geschrokken.”

De andere terreurverdachte werd maandag op de Hobbemastraat in Den Haag aangehouden in zijn auto. De twee wilden met bomvesten dan wel een autobom grote schade aanrichten. Ze waren al informatie aan het verzamelen hoe ze dat konden doen, maar beschikten voor zover bekend nog niet over explosieven. Wel zijn in het huis van één van de verdachten een werpbijl en een dolk gevonden.

Bekijk hier beelden van de arrestatie in Zoetermeer: