Nieuws/Binnenland
341219666
Binnenland

Bewoner vast na mogelijke brandstichting in zorgcentrum Zutphen

ZUTPHEN - In een zorgcentrum aan de Geweldigershoek in Zutphen is zaterdagmiddag brand ontstaan, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De politie vermoedt brandstichting. Een bewoner is aangehouden en zit nog vast.

Vanwege behoorlijke rookontwikkeling zijn enkele verdiepingen, waaronder de verdieping waarop de brand ontstond, ontruimd. Niemand raakte gewond.

Tekst loopt door onder de tweet.

Het vuur zou zijn ontstaan in een appartement van het zorgcentrum. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker uitgerukt. Ook de politie kwam ter plaatse om de brandweer te ondersteunen. Rond 14.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Het pand wordt geventileerd en gecontroleerd. De politie doet verder onderzoek.

Tekst loopt door onder de foto.

Hulpdiensten bekijken wanneer de bewoners, velen op leeftijd of met een zorg-indicatie, naar hun appartement terug kunnen. De geëvacueerde bewoners worden in de tussentijd opgevangen in de centrale hal van het complex. De veiligheidsregio heeft bezorgde familieleden van de bewoners opgeroepen om niet naar de locatie van het zorgcentrum te komen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop