Nieuws/Binnenland
341348
Binnenland

Regen zorgt voor overlast in regio Den Haag

n

n

DEN HAAG - De aanhoudende regen heeft vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag veel overlast veroorzaakt in de regio Den Haag. Brandweerwagens reden af en aan en de brandweer kreeg assistentie van korpsen uit de omgeving. Uit de hele regio, onder meer De Lier en Leiderdorp, kwamen meldingen van ondergelopen kelders, straten en tunnels. Maar de wateroverlast was het grootst in de Haagse binnenstad.

n

n

Er zijn geen berichten over gewonden, aldus een woordvoerder van de brandweer. Hij kon nog niet zeggen hoe vaak politie en brandweer tot nu toe hebben moeten uitrukken. Zaterdagochtend was de brandweer nog volop bezig met leegpompen van kelders en gebouwen. In sommige parkeergarages drijven auto's rond.

Op een aantal plekken moesten mensen uit auto's worden gered omdat die onder water waren gelopen. Door de overvloedige regenval had het tramverkeer te maken met vertragingen en omleidingen. Zo werd de tramtunnel onder de Grote Marktstraat in het centrum afgesloten. Zaterdagochtend reden de meeste trams volgens openbaarvervoerbedrijf HTM weer volgens de dienstregeling.