Nieuws/Binnenland
342846220
Binnenland

Terreurverdachten Zoetermeer worden voorgeleid

ROTTERDAM - De twee mannen die maandag zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een aanslag, worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Die zal beslissen of de twee Zoetermeerders van 20 en 34 jaar oud de komende twee weken vast blijven zitten. Het doelwit van de aanslag, die vermoedelijk eind van het jaar had moeten plaatsvinden, is niet duidelijk geworden, meldde het Openbaar Ministerie.

De twee zijn gearresteerd door een antiterrorisme-eenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI), een van hen op straat in Den Haag en de ander in zijn woning in Zoetermeer. Bij huiszoekingen zijn geen vuurwapens of explosieven gevonden.

De politie begon met het onderzoek nadat de inlichtingendienst AIVD informatie had verstrekt over de plannen voor een aanslag met explosieven, waarvoor de twee een training zouden willen volgen. Bij het onderzoek zijn politie-infiltranten ingezet die volgens het OM „onmisbaar waren om zicht te krijgen op de verdachten en hun plannen voor een aanslag.”