Nieuws/Binnenland
344157
Binnenland

Jongeren melden zich na groepsmishandeling in Breda

Breda - Verschillende jongeren die betrokken waren bij de mishandeling van een 13-jarige jongen in de Bredase wijk Hoge Vucht hebben zich bij de politie gemeld. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Hij is wel geschrokken maar heeft geen ernstige verwondingen aan het incident overgehouden bleek in het ziekenhuis.

Donderdagmiddag werd een 13-jarige jongen geslagen en geschopt door een groep omstanders in Breda, ook terwijl hij op de grond lag. Van het incident werd een filmpje gemaakt, dat door een kennis van het slachtoffer op Facebook werd gezet en vervolgens door website Dumpert.nl werd opgepikt. Daarop volgde een stortvloed aan reacties en de video werd duizenden keren gedeeld. De Bredase burgemeester Paul Depla sprak op Twitter over ’vreselijke beelden’.

Zie ook: Jongen mishandeld door grote groep Breda

De politie geeft aan dat verschillende jongeren die bij het incident betrokken waren zich gemeld hebben met hun ouders. Na een gesprekje mochten zij weer gaan. De politie onderzoekt deze week wat hun rol was en probeert het verhaal achter het incident te achterhalen. De officier van justitie beslist vervolgens of er jongeren worden opgepakt.

De storm op sociale media heeft geen positieve uitwerking op het onderzoek, vertelt een politiewoordvoerder. „De reacties blijven maar komen. Ook krijgen verdachten die op het filmpje te zien zijn weer reacties, zo lokt het een het ander uit. Door de ophef op sociale media lijkt het een heel groot incident, maar dit soort dingen gebeuren al sinds jaar en dag. Het is gewoon belangrijk dat wij rustig ons werk kunnen doen.”