Nieuws/Binnenland
344598
Binnenland

Eis 20 maanden cel tegen stenengooier Rijswijk

DEN HAAG - Een 33-jarige man uit Den Haag die bij een viaduct drie stenen op de snelweg A4 gooide, hoorde maandag twintig maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk tegen zich eisen voor poging tot doodslag. Er vielen geen doden of gewonden. Volgens de aanklager is de man verminderd toerekeningsvatbaar en moet hij ook een psychische behandeling krijgen.

De man zou de stenen op 12 juli vorig jaar tijdens het spitsuur vanaf een viaduct in Rijswijk hebben gegooid. De man ontkent en weigerde mee te werken aan een psychisch onderzoek. Deskundigen zagen evenwel dat de man een zeer lage intelligentie heeft en mogelijk een stoornis.

Een getuige zag dat de man een steen gooide over het hoge hek van het viaduct. Toen auto's toeterden, deed hij het nog twee keer. Doordat de getuige de man volgde, kon hij worden opgepakt. Op de vluchtstrook vond de politie brokstukken en gruis, dat ook in een plastic tas van hem zat.

In 2005 kwam vlakbij een dertigjarige vrouw uit Uden om het leven toen zij een stoeptegel door haar voorruit kreeg. De twee gooiers daarvan kregen jarenlang cel voor moord.